HTML

parla-mentál

parlament: ez itt a demokrácia .. helye

Friss topikok

Schiffert elhallgattatták

2012.06.08. 01:47 mia_wallace

Tegnap elszabadultak az indulatok a Tisztelt Házban, de teljesen szokatlan módon ennek a főszereplője a levezető elnök volt, Latorcai János KDNP-s képviselő. A Büntető Törvénykönyvről folyt a vita, amihez Schiffer András szólt éppen hozzá, és bár nem tudta befejezni a mondanivalóját, és rutinszerűen kért még egy percet, azt az elnök váratlanul nem adta meg neki. Sőt, „beszólt” a képviselőnek, rendre utasította, mert szerinte Schiffer megsértette a felszólalásával Gaudi-Nagy Tamás képviselőt. Ez a sértés úgy nézett ki, hogy Schiffer András Gaudi-Nagy radikális földvédelmi javaslatára azt mondta, lehet, hogy a Jobbik egy régi magyar büntetési formát, a felnégyelést is bevetné a magyar föld védelmében. E humoros beszólás előzménye, hogy kicsivel korábban Gaudi-Nagy a szigorított dologház ötletével jött elő, amire Schiffer András ironikusan felvetette a kaloda ötletét, és ezen mindenki mosolygott, Gaudi-Nagy, és más jobbikos képviselők is, és Lezsák Sándor (fideszes) elnök sem adta semmilyen jelét a rosszallásának.



Ezzel szemben Latorcai úgy gondolta, kioktathatja a parlament egyik legfelkészültebb képviselőjét (aki pontosan tisztában van a parlamenti viselkedési normákkal, sőt, ennek betartására ő szokta felhívni más képviselők figyelmét, vagy betarttatására az elnök figyelmét) és miközben maga Gaudi-Nagy sem érezte úgy, hogy megsértették volna (később utalt rá, hogy nem nagyon értette, miért „védte meg” ilyenformán őt Latorcai), a ház elnöke először a plusz egy perc meg-nem-adásával szankcionálta Schiffert. Majd egy másik 2 perces hozzászólás után ismét Schiffer kapott szót, amit arra használt fel, hogy egyrészt befejezte az előző, félbemaradt mondatát, (eközben Latorcai valaki mással beszélt a mikrofon közelében) majd a második percben kikérte magának a kioktatást, meg azt, hogy ő megsértette volna a jobbikos képviselőt (nem tette), és közölte Latorcaival, hogy „egyebekben pedig szeretném megjegyezni, és ne haragudjon, nem érdekel, hogy a levezető elnököt nem lehet bírálni, önök emögé bújva próbálnak tartalmilag beavatkozni a vitába , én Gaudi-Nagy Tamást nem sértettem meg, ő ezt pontosan tudja igazolni, ön lecsap egy megjegyzésre, ami önnek nem tetszik, de akkor, amikor egy képviselőtársunk egy másik képviselő esetében felveti azt, hogy el kéne hagynia ezt a hazát, az az ön számára nem sértő. Ez a kettős mérce, elnök úr, önök bújnak a levezető elnök védelme mögé...(itt kapcsolta le Latorcai Schiffer mikrofonját)...

Latorcai az utolsó szavainál lenémította az LMP-s képviselőt, majd közölte, hogy az egész napra megvonja a szót tőle (ami a legdurvább büntetés, főként, hogy a továbbiakban még többször felszólalt volna Schiffer, mert épp olyan „téma” volt terítéken, amit az LMP-ben Dorosz Dávid mellett ő „vitt”). Ezután Gaudi-Nagy is értetlenkedett kissé, közben pedig leváltották Latorcait.
Latorcai János teljesen eltévedt a pozíciójában, azt gondolta, meg tudja ítélni, illetve van arra felhatalmazása, hogy megítélje, hogy a parlament az egyik legaktívabb és legátgondoltabb képviselője mikor humorizál, vagy mikor sért meg valakit. Az igazán vicces az ebben a „túlkapásban”, hogy Schiffer András éppen a szólás szabadságáról beszélt korábban...Schiffer András viccelt a felszólalásában, ezt mindenki így is vette, kivéve a házelnököt, aki KDNP-sként kicsit meg akarta leckéztetni az ellenzéki képviselőt, aki láthatóan valamiért szúrta a szemét..(sejtjük is, hogy miért, Schiffer azon megjegyzésével, hogy a BTK parlamenti vitája idején egyetlen fideszes képviselő sem volt jelen a parlamenti ülésteremben, „de a KDNP az viszonylag jó arányban van itt az ülésteremben, hát a Fidesz már kevésbé..”).

Szólj hozzá!

Címkék: vicc Schiffer András Gaudi-Nagy Tamás Latorcai János elnémít

A bejegyzés trackback címe:

https://parlamental.blog.hu/api/trackback/id/tr184572728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása