HTML

Kövér László elmerengő napja

2012.06.25. 15:40 mia_wallace

Kövér László házelnök a mai (2012. június 25.), hétfői parlamenti ülésen kissé dekoncentráltnak tűnt, a szokásos (most 6 perces) késése után elkezdte az ülés levezetését, és rövid időn belül háromszor hibázott.

Az egyik ilyen, amikor az egyik képviselő befejezte a felszólalását, de Kövér László elgondolkodott, így egy fél percig megállt a parlamenti munka. Aztán rossz napirendi pontot ismertetett, és általában is úgy tűnt, mint aki nincs is jelen. Az ülés megkezdése előtt a Duna Tv-s közvetítést Nika György „konferálta fel”, a köztv-s riporter kb., nem szó szerint az alábbiakat mondta: „Nem tudom, észrevették-e, de az előbb Schiffer János LMP-s képviselő (sic!) Kövér Lászlóval beszélgetett hosszasan, ott, ahol most X.Y. áll, majd Schiffer András (ekkor már eszébe jutott, hogy hívják az LMP-s képviselőt, aki június 11-én a Napirend Előtt c. Duna tv-s műsorban Nika vendége volt...) odament Novák Előd Jobbikos képviselőhöz beszélgetni..”

Nem tudjuk, Nika mire célzott ezzel a megjegyzésével, mindenesetre azt gondoljuk, Kövér László mai dekoncentrált levezetése annak a hétvégi fejleménynek köszönhető, miszerint az izraeli parlament elnöke lemondta Kövér László júliusra tervezett Izraelbe szóló meghívását, ahol Raul Wallenberg svéd diplomata születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett izraeli megemlékezésen vett volna részt a házelnök. Az indok: Kövér részvétele Nyirő József nyilas írónak az emlékére tartott rendezvényen. Kövér László mint az egyik közjogi méltóság ezzel a visszautasítással egy elég komoly presztízs-veszteséget szenvedett el, amit úgy tűnik, hétfő délig még nem tudott megfelelően kezelni a kommunikációs csapata. Mi ezzel magyarázzuk a mai ülésnapon való elmerengő működését.

Szólj hozzá!

Címkék: Schiffer András Kövér László parlamenti ülés Duna tv Nika György

A bejegyzés trackback címe:

https://parlamental.blog.hu/api/trackback/id/tr714610282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása